Iedereen kent ze natuurlijk wel; die prachtige grote oranje pompoenen die je op dit moment overal ziet liggen. Maar weet je ook echt wat je er allemaal mee kunt doen?

Als ik aan iemand vraag of ze wel eens pompoen hebben gegeten dan is het standaard antwoord zo’n beetje; pompoensoep. Maar je kunt natuurlijk zoveel meer doen met pompoen! Om dit te laten zien en in de praktijk te ervaren heeft Cathelijne van den Bercken de workshop “Meer doen met pompoen” opgezet. Een workshop die wordt gehouden op de stadsboerderij in Almere en er wordt uitsluitend gewerkt met diverse soorten biologische pompoenen. Na afloop worden de klaargemaakte gerechten gezamelijk als lunch gebruikt.

Foto Cathelijne van den Bercken

In deze praktische workshop van 3 uur, leer je diverse gerechten maken met biologische pompoen: pompoensoep, pompoenbrood, pompoentajine, pompoenpizza, gegrilde pompoen, pompoentaart.
De receptuur krijg je op papier mee naar huis.

Meer over de workshop kun je lezen op de website van Cathelijne. Je kunt je hier ook meteen opgeven voor de eerstvolgende sessie op 24 november!

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts