Vorige week bracht ik een bezoek aan een pasta factory toen we logeerden in Casale degli Olive en dan wordt je nog eens met je neus op het feit gedrukt dat wij hier in Nederland maar een beperkt aanbod hebben aan pasta soorten. Zeker als je kijkt in de supermarkt dan is er weinig meer spannends te vinden als elleboogjes macaroni, tagliatelle, tortellini, penne, farfalle en met een beetje mazzel papardelle. Ga eens kijken bij een pasta fabriekje in Italie en je staat echt met je oren te klapperen!! Zoveel keus!! Ik ben alle namen alweer vergeten maar de smaken echter niet… Een van mijn favoriete pasta soorten is picci (of pici?) wat ik gegeten heb in Toscane met simpelweg alleen zwarte peper en kaas. Goddelijk lekker…. Staat dus nog op de nominatie om gemaakt te worden, maar in de tussentijd kun je alvast genieten van dit geweldig lekkere recept van Caroline’s blog.

tagliatelle met salie

Tagliatelle met kip, pijnboompitten en rozijnen

Tagliatelle met kip, pijnboompitten en rozijnen
 
Ingredients
 • - 1 kip of 4 kippenpoten

 • - 2 el extra vergine olijfolie
 • - zout en vers gemalen peper
 • - 2 of 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
 • - 2 takjes salie, fijngehakt
 • - 50 - 100 gram rozijnen, 30 minuten in water geweld
 • - 100 gram of meer pijnboompitten, geroosterd
 • - 500 g dunne tagliatelle (fettuccine)

Instructions
 1. 1. Wrijf de kip in met olie en bestrooi hem met zout en peper. Leg de kip op de borst in een braadslede.

 2. Verhit de oven tot 180' C en braad de kip in 1 - 1½ uur, tot hij mooi bruin is. Draai de kip op het laatst om en laat de borst bruin kleuren. Haal het vel eraf, ontbeen de kip en snijd het vlees in kleine stukjes.
 3. Giet voor de saus de braadjus met vet en al in een steelpan. Doe de fijngehakte rozemarijn en salie, de uitgelekte rozijnen en de pijnboompitten erbij.
 4. Kook als de saus pruttelt de pasta beetgaar, giet af en meng met de saus en de stukjes kip.


 

Caroline

Over Caroline

k ben al jaren met koken en bakken bezig; wat ik vooral leuk vind is het uitproberen van nieuwe recepten. Vooral gerechten uit andere landen. Ik probeer dan gerechten te kiezen die geen urenlange voorbereiding vereisen of die heel bewerkelijk zijn. Kortom: lekkere recepten en makkelijk te maken door iedereen. Ik ben in het voorjaar van 2010 met mijn blog begonnen om alle recepten bij elkaar te hebben en deze met anderen te kunnen delen. Mijn man heeft fotografie als hobby en maakt de foto’s van de gerechten.

Mijn website
Bekijk alle posts