India Cookbook

Voor mij ligt een enorme dikke pil: een kookboek met een omvang die je zelden tegenkomt. Met enige regelmaat ligt dit uitnodigende boek bij mij op de keukentafel. Niet 1,2,3 om uit te koken…wel om inspiratie op te doen en mijn speekselklieren te activeren.

Hoe simpel de titel ook klinkt; “India Cookbook”, hoe uitgebreid en allesomvattend de inhoud is. Menig familielid, kennis & klant is bekend met mijn liefde voor de Indiase keuken.

Gezien ik ervaring hebt met de échte Indiase smaken (en geuren;-) ben ik redelijk veeleisend in en hoe een goed, authentiek Indiaas gerecht moet smaken. Bezoekjes aan Indiase restaurants in NL en/of recepten uit (vertaalde)kookboeken zijn nooit zoals ik denk dat ze behoren te smaken. Niet dat ik mezelf onder de schare van Indiase top chefs plaats (verre van dat:-), maar ik vind dat de Nederlandse foody wel wat Indiase input kan gebruiken.

Tijdens een bezoek in Engeland kreeg ik ‘India Cookbook’ in mijn handen. Zoals gezegd een dikke pil (815 blz.) vol met originele, authentieke Indiase recepten. Van streetfood tot curries en tig soorten brood en rijstgerechten tot desserts. Speciaal aspect is dat de verzamelaar van deze recepten, Pushpesh Pant, heel India heeft doorgereisd op zoek naar originele, streekgebonden gerechten en deze heeft gebundeld tot een alomvattende Indiase ‘kookbijbel’.  Het heeft wat tijd nodig om de logica en indeling van het boek te snappen, maar er zit gelukkig een inhoudsopgave en een goede index bij.
Waarom zou je dit boek moeten kopen? Als je af en toe een Indiaas gerecht wil maken hoef je dit boek echt niet aan te schaffen. Waarschijnlijk wordt je knettergek van die honderden recepten; er valt dan moeilijk wat te kiezen. Ben je echter een echte India/Azië kookfreak of gewoon een kookboekenverzamelaar? Dan is dit boek een echte ‘musthave’; het helpt & inspireert je om authentieke gerechten op tafel te zetten, geeft uitleg aan vervelende Indiase kooktermen en is bovendien prachtig vormgegeven. Het boek is (nog)niet vertaald, dus redelijke kennis van de Engelse taal is wel handig.

India Cookbook

Jacky

Over Jacky

Jacky is een absolute foodlover! In het dagelijks leven druk met 'Starlicious': authentiek, eerlijk, kleurrijk en smaakvol koken op maat & het organiseren van culinaire events. Om niet onder te gaan in haar overdosis aan 'kookstoom' deelt zij graag haar bevindingen, interesses & ideeën met de lezers van 'De Glazen Vork'.

Mijn website
Bekijk alle posts