Ik ga het nog maar een keer zeggen; wij zijn verslaafd aan Masterchef Australia. Een geweldig programma en naar mijn mening ook de enige manier waarop een dergelijke show een bestaansrecht blijft hebben. Vergeleken bij Australie is onze Masterchef een behoorlijk slap aftreksel. De chef’s zijn meer negatief als positief en hoewel ze soms proberen om grappig te zijn, ontbreekt enige vorm van natuurlijke flair. Stijf en oninteressant. Wij kijken dus al een poosje geen Nederlandse versie meer van Masterchef. Oz all the way voor ons.

Een van de regelmatig terugkerende evenementen in de show is een optreden van (zoals Matt Preston het zo mooi kan zeggen) “The dark master of the Sweet Kitchen” Adriano Zumbo. De man verzint de meest briljante creaties, de een nog idioter als de ander, maar stuk voor stuk meesterwerken. Toen ik dan ook zag dat hij een boek heeft moest ik die natuurlijk ook bestellen. En nee, ik heb er nog niks uit gemaakt, maar ooit – op een mooie dag – ga ik me eraan wagen. Voor nu kan ik alleen maar met open mond door de recepten heen bladeren. Want een gemiddelde creatie van meneer Zumbo, bestaat uit 8 of 9 recepten die je dan weer in elkaar moet zetten tot 1 geheel. Niet iets wat ik dagelijks doe.

Het boek zelf vind ik niet meteen uitblinken in mooie fotografie/opmaak. Het is me allemaal wat te druk en schreeuwerig, wat je al ziet aan de cover, maar daar moet je in dit geval doorheen kijken. Leuk om in de kast te hebben en ooit eens te proberen!

Adriano Zumbo‘s Fantastische keuken van Ongekende Zalige zoetigheden

 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts