Of zoiets… Mijn Italiaans blinkt niet uit in wat dan ook.. Haha.. Dit heerlijke recept wat Caroline met ons deelt is snel en heet eigenlijk Italiaanse liefde. Behoorlijk machtig ook en ze adviseert  om de porties klein te houden. Van de onderstaande hoeveelheden heeft zij 6 porties gemaakt maar 7 of 8 zou ook goed kunnen als je al een pittig diner achter de kiezen hebt. Een vriendin van Caroline heeft hier als variatie een bitterkoekjes en amaretto versie van gemaakt. Dat klinkt me nog beter in de oren!

Italiaanse liefde
 
Prep time
Total time
 
Serves: 6-8 personen
Ingredients
  • - 400 g mascarpone

  • - 1½ dl advocaat
  • - 1½ dl boerenjongens
  • - 125 ml slagroom
  • - suiker, naar smaak
  • - ½ tl vanille extract

Instructions
  1. 1. Doe de mascarpone in een kom en klop met een garde los. Voeg de advocaat en de boerenjongens toe en meng voorzichtig door elkaar.

  2. Verdeel het over 6 mooie glaasjes en zet afgedekt in de koelkast tot je het serveert.
  3. Klop de slagroom stijf met het vanille extract en suiker naar smaak.
  4. Schep vlak voor het serveren nog een lepeltje boerenjongens erover en garneer met een flinke toef slagroom. Steek er eventueel een chocolaatje in (een hartje van chocolade zou toepasselijk zijn, bedacht ik mij later).


 

Caroline

Over Caroline

k ben al jaren met koken en bakken bezig; wat ik vooral leuk vind is het uitproberen van nieuwe recepten. Vooral gerechten uit andere landen. Ik probeer dan gerechten te kiezen die geen urenlange voorbereiding vereisen of die heel bewerkelijk zijn. Kortom: lekkere recepten en makkelijk te maken door iedereen. Ik ben in het voorjaar van 2010 met mijn blog begonnen om alle recepten bij elkaar te hebben en deze met anderen te kunnen delen. Mijn man heeft fotografie als hobby en maakt de foto’s van de gerechten.

Mijn website
Bekijk alle posts