Het zal al een tijdje in de planning; een macaron workshop volgen bij Poptasi in Amsterdam. Ik was er natuurlijk al een paar keer geweest maar de workshop had ik nog niet eerder gevolgd. Dus toen Femke van Heeerlijk een aantal foodbloggers bij elkaar trommelde was dat natuurlijk het uitgelezen moment. En wat krijg je als een kudde foodbloggers los laat in een macaron workshop? Jawel, complete chaos.. 😉 Nou ja dat viel wel mee natuurlijk, maar het was echt supergezellig en de camera’s maakten overuren. Om te beginnen; wie waren er allemaal? Levine van Uit de keuken van Levine (ja ja onze broodbak queen!), Femke natuurlijk van Heeerlijk, Kelly van InKellsKitchen, Laura van Laura’s Bakery, Josette van Josette Alkema fotografie, Alexandra van Fabulous Food, Pauline van Uit Pauline’s keuken, Wilma van Kookgek en ik. En natuurlijk Patrick en Sascha van Poptasi…

Macarons

Dangerously delicious macarons

Patrick begon eerst met een korte inleiding over de macaron en hoe zij zelf zijn begonnen en natuurlijk over LaDuree en Hermes in Parijs.  Ik denk dat dat het enige moment van de avond is geweest dat de foodbloggers hun mond hielden.. Haha… Nou ja ook niet helemaal eigenlijk maar we hebben ons best gedaan!

Laura en Kelly

Laura en Kelly luisteren aandachtig

Vervolgens zijn we aan de slag gegaan met het maken van de macarons, wat een gezamelijke actie was. Patrick gaf ondertussen tips, legde uit hoe je dingen met elkaar vermengd, welke producten je het beste kunt gebruiken en alle andere fijne kneepjes van het macaron maken die ik nu natuurlijk niet ga verklappen. De workshop is waanzinnig populair dus als je ook een plaatsje wilt bemachtigen is het zaak om vroeg te plannen. Onze date was echt al maanden geleden gemaakt om je maar een idee te geven. Ik denk dat ik wel voor iedereen spreek als ik zeg dat we niet alleen een productieve avond hebben gehad maar vooral een heeel gezellige avond. Maar ja stop een stel foodbloggers (en een paar andere foodies) in een ruimte en het wordt altijd wel gezellig toch? Hier wat foto’s van de avond! Het recept volgt later op Junglefrog Cooking! (om de spanning er nog even in te houden)

Patrick laat zien dat de mix (met die moeilijke naam die ik steeds vergeet) zo goed is.. 🙂

Toevoegen van de hete suikersiroop aan de meringue

alexandra spuit macarons op

Alexandra laat zien dat ze goed kan opspuiten!

Femke voegt beetje suiker bij de botercreme denk ik dat het was

Spuitzak recht houden Kelly.. 😉

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts