Knolselderij is eigenlijk best een beetje een onbegrepen groente. Hij ziet er niet uit met zijn knobbelige en viezige buitenkant, maar kun je langs die onaantrekkelijke schil kijken dan blijf je over met een heerlijk toevoeging voor soepen, superlekker in aardappelpuree en zo zijn er ongetwijfeld nog veel meer toepassingen van deze veelzijdige knaap. Heb je zelf nog een lekker knolselderij gerecht laat het me even weten! Ben benieuwd.
Voor nu heb ik hier een heerlijke knolselderij soep met knapperige stukjes ontbijtspek. Perfect voor deze tijd van het jaar!

Knolselderij soep

knolselderij soep met knapperige ontbijtspek

Knolselderij soep
 
Prep time
Cook time
Total time
 
<p>Geweldig lekkere soep die natuurlijk makkelijk vegetarisch kunt maken door de bacon te vervangen door bijvoorbeeld knapperige croutons gebakken met parmezaanse kaas en de kipbouillon te vervangen door groente bouillon</p>
Author:
Serves: 4 personen
Ingredients
 • olijfolie

 • 100 gr ontbijtspek
 • beetje boter
 • 1 grote ui, gesneden
 • 1 laurierblad
 • bosje tijm, blaadjes eraf geplukt en opzij gezet
 • 1 knolselderij, in blokken gesneden
 • 850 ml kipbouillon
 • 100 ml slagroom of kookroom

Instructions
 1. Verhit de olie in een grote pan. Bak het ontbijtspek voor ongeveer3 min aan elke kant tot het knapperig is. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in dezelfde pan, voeg de ui, het laurierblad en de tijmtakjes toe en bak dit voor ongeveer 10 minuten of tot het net een beetje bruin wordt. Voeg de knolselderij toe en bak nog 2 minuten mee.

 2. Giet de bouillon in de pan en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de knolselderij zacht is. Roer de room erdoor en breng weer aan de kook. Vis het laurierblad en de tijm eruit en pureer de soep met een staafmixer tot het glad is. Roer de helft van de tijmblaadjes erdoor en schep de soep in kommen. Serveer met de knapperige ontbijtspek eroverheen, nog wat tijmblaadjes en een druppeltje olijfolie.


 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts