Of je dit nu een soep met noemen of iets anders, daar ben ik eigenlijk nog niet helemaal uit en laten we wel wezen; wat maakt het ook uit hoe je het noemt. het is heel erg lekker. De pompoen wordt langzaam geroosterd in de oven en is gevuld met een lekker romige saus van parmezaan, slagroom en tijm. Nee niet eten als je aan de lijn doet want slank is het absoluut zeker niet!
Wel is het ideaal voor deze tijd van het jaar want ik zit hier alweer naar de plenzende regen te kijken.

Geroosterde pompoen

Heerlijke geroosterde pompoen met parmezaan creme

Geroosterde pompoen met parmezaanse room
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Serves: 6 personen
Ingredients
  • 1,5 kg pompoen

  • 300 ml slagroom
  • 150 ml melk
  • 3 knoflook tenen, gepureerd
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 85 gr parmezaanse kaas

Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 150 C. Snij de bovenkant van de pompoen af en haal het zaad en de draden eruit. Zet de pompoen op een bakplaat. In de tussentijd verwarm de je room, melk, knoflook en het meeste van de tijm, met genoeg zout en peper. Zodra het heet is, giet je het in de pompoen en roer je er 50 gr van de Parmezaanse kaas door.

  2. Doe de deksel op de bovenkant.
  3. Bak voor ongeveer 1,5 uur, haal uit de oven en verhoog de temperatuur tot 200 C. verwijder de deksel, bestrooi met peper en de rest van de kaas en bak dan nog 15 min in de oven tot het goudbruin is. Strooi de resterende tijm blaadjes eroverheen. Je kunt het serveren als grote schaal op midden van de tafel of je haalt al het vlees eruit en serveer dit in kommen met de kazige room erbij en met lekker brood als een voorgerecht.
  4. Ik heb dit gemaakt met een klein pompoentje. Je kunt daar eventueel individuele porties van maken en het zo in de pompoen serveren.


 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts