Soms krijg je een uitnodiging om ergens heen te gaan en kun je eigenlijk niet weigeren. Of misschien moet ik zeggen; wil je gewoon niet weigeren… Toen ik een tweet kreeg van Karin dat er iemand was uitgevallen voor het foodie weekend in Perugia, een week voordat het ging plaatsvinden moest ik even een beetje heen en weer schuiven in mijn agenda maar twijfelde verder niet lang om ja te zeggen! En ik ben blij dat ik dat heb gedaan..

Casale degli Olive – Prachtige villa!

Rolando en zijn (Hollandse!) vrouw Monique runnen Casagle degli Olive, een prachtige villa midden in het – even prachtige – Umbrië. De locatie is bij uitstek geschikt voor groepen die er samen willen koken, een culinaire week of weekend willen beleven of gewoon willen relaxen. Behalve voor culinaire uitjes kun je er ook de mooiste fietstochten maken en Rolando is zelf een fietsfanaat dus hij kan je ongetwijfeld de beste tips geven.

Het enige wat niet helemaal meezat op ons weekend was het weer. Dat heb je natuurlijk nooit voor het uitkiezen maar als je foto’s wilt zien van de villa, de kamers en de prachtige buitenruimtes (en het zwembad!) dan kun je het beste even een kijkje nemen op de website. Wel een waarschuwing; als je daar bent wezen kijken wil je meteen langs komen!

Foodie paradijs

Als je houdt van lekker eten hoef je er uberhaupt niet over na te denken; Umbrië en Italië in het algemeen zijn natuurlijk de uitgelezen bestemmingen als je wilt genieten van een culinair walhalla. Wij bezochten een geweldig pasta fabriekje Il Rasagnola (adres onderaan), een markt in Peruglia en hadden een rondleiding in prachtig Todi inclusief een wine tasting bij hotel Bramante Todi.

Prachtige uitzichten in Todi

Umbrië stond al een tijdje heel hoog op ons lijstje van regio’s in Italië die we willen verkennen en nu ik er een klein voorproefje van heb gehad is dat alleen maar erger geworden!

Wij gaan er zeker binnenkort weer terug en ik kan het alleen maar van harte aanbevelen!

Casagle degli Olive (vliegen vanaf Brussel rechtstreeks naar Perugia of via Amsterdam naar Pisa of Florence)

San Giovanni del Pantano

06133 Perugia (PG)

Italia

Pasta factory

Il Rasagnolo

di Traversini Umberto

Via Martiri della Liberta, 4 – 06019 Umbertide Pg – Tel. 075.9412070

 

 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts