Appels kun je het hele jaar door bij de supermarkt kopen. Maar nu worden ze geoogst! Kijk in de buurt waar je appels kunt plukken, want het allerlekkerste is een taart van zelfgeplukte appels.

Appel kwarktaart
 
Ingredients
  • Bodem

  • 250 gram bloem

  • 1 zakje bakpoeder
  • 160 gram suiker
  • 70 gram boter
  • 2 eieren

  • Vulling

  • 5 appels

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 300 gram kwark
  • 70 gram bruine basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels amandelschaafsel
  • 2 eieren

Instructions
  1. Verhit de oven voor op 220 graden.

  2. Maak het deeg voor de bodem door bloem, boter, ei en suiker te mengen. Dat gaat heel snel in een keukenmachine, maar gewoon met de hand lukt het ook wel.

  3. Beboter een springvorm van ongeveer 30 centimeter.

  4. Hou een kwart van het deeg voor de bodem apart. Gebruik de rest om de taartbodem te bedekken. Je hoeft niet uit te rollen, daar is het deeg te korrelig voor, maar je kunt het met een lepel over de bodem verdelen en dan stevig aandrukken.

  5. Schil de appels, snij ze in kwarten en snij de klokhuizen eruit. Snij daarna in grove stukken en verdeel over de taartbodem. Strooi de rozijnen er overheen.

  6. Klop de basterdsuiker, kaneel en vanillesuiker door de kwark.

  7. Scheid de eieren. Klop het eiwit op. Roer de eidooiers door het kwarkmengsel. Schep daarna voorzichtig het eiwit erdoor.

  8. Schenk het kwarkmengsel over de appels.

  9. Maak kruimels van het laatste restje deeg. Strooi dat over de taart. Strooi ook het amandelschaafsel er overheen.

  10. Bak de taart in een half uur, misschien iets langer, goudbruin en gaar.


 

Over Sabina

Sabina is freelance culinair redacteur én kok-in-opleiding. Alle nieuwe recepten test ze eerst thuis, haar ervaringen staan op haar weblog (www.sabinakookt.nl). Haar voorkeur: vers, verrassend en zonder al te veel gedoe.

Mijn website
Bekijk alle posts