Ik kan me soms al dagen zitten voorbereiden op het feit dat manlief op avond x of y niet thuis is. Want dat betekent meestal dat ik iets ga eten waarvan ik zeker weet dat hij het niet lekker vind. Dus voor vanavond – hij zou uit eten gaan met oud klasgenootjes – had ik lekker pasta met geitenkaas, citroen en rucola op het menu staan. Tom is geen fan van kaas en geitenkaas is al helemaal iets wat niet in zijn repertoire voorkomt.

Dus je voelt hem al aankomen; om half 5 ging de telefoon. Bij nader inzien was er besloten om alleen voor een borrel te gaan en dat etentje te bewaren voor een andere keer, dus hoera, manlief kwam thuis eten. Begrijp me niet verkeerd; ik vind het gezelliger hoor om samen te eten, maar je begrijpt natuurlijk wel dat mijn hele schema meteen door de war was. Gelukkig voor Tom lag er nog een kipfiletje in de koelkast dus de geitenkaas bij hem vervangen door een kipje. Hij blij, ik blij… Want deze pasta is lekker! Ik zou je wel aanraden even rekening te houden met het feit dat de knoflook er rauw in gaat en dus behoorlijk aanwezig is. Vind ik heerlijk en ik heb het ook nog nooit erg gevonden als iemand naar knoflook rook, maar ik vertel het er maar even bij!

Pasta met geitenkaas, citroen en rucola
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Author:
Serves: 4 personen
Ingredients
 • 400 gr penne

 • 420 gr doperwtjes (diepvries)
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 2 el fijn geraspte citroenschil
 • 2 el citroensap
 • 2 el olijfolie
 • 240 gr geitenkaas, verkruimeld
 • 50 gr rucola, gehakt
 • zeezout en zwarte peper

Instructions
 1. Kook de pasta in een pan ruim gezouten water voor 10-12 minuten, voeg de doperwten er op het laatst aan toe en kook deze even mee. Let op dat de pasta door de koude doperwten meteen stopt met koken dus check of ze wel goed al dente zijn voor je het afgiet.

 2. Giet af en doe weer terug in de pan. Voeg de knoflook, citroenschil, citroensap en olijfolie toe en schud goed om.
 3. Voeg de geitenkaas, rucola, zout en peper toe en mix tot het gecombineerd is


 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts