Soms kom je in een restaurant en weet je gewoon dat het goed is. Een Italiaans restaurant met Italiaanse leiding en een Italiaan in de keuken, dan heb je mij bij mij al een pre.

Want laten we eerlijk zijn, er zijn volgens mij maar weinig landen waar het eten – en dan vooral het goede eten – met de paplepel wordt ingegoten. Georgia Sarri is een Italiaanse die komt uit een gezin waar eten altijd heel belangrijk is geweest. Haar vader had een restaurant dus ze groeide ermee op en haar beide broers hebben inmiddels ook zeer succesvolle restaurants in Italië.

La cucina di Georgia

La Cucina di Georgia is nog niet zo lang open maar ik heb begrepen dat ze inmiddels al behoorlijk goed gevonden worden! Dus wil je een tafeltje reserveren wees er dan op tijd bij. Het restaurant aan het Spaarne in Haarlem is klein maar knus. Er is veel aandacht voor de details in de inrichting (let ook eens op de prachtige lampen aan het plafond) en het eten is er geweldig. Je vind hier geen pasta bolognese of pizza op de kaart maar mooie verfijnde Italiaanse gerechten, huisgemaakt brood (probeer vooral het spicy brood eens, superlekker!) en decadente desserts.

Ik was bij La Cucina di Georgia voor een fotoshoot en heb nog niet het genoegen gehad om een hele maaltijd daar te mogen nuttigen, maar zoals dat nou eenmaal gaat, heb ik wel al de nodige hapjes mogen proeven zodat ik met een gerust hart dit leuke restaurant van harte kan aanbevelen. Wij gaan er in ieder geval binnenkort aanschuiven voor het Menu van Georgia!

La Cucina di Georgia

Spaarne 104, 2011 CM Haarlem info@lacucinadigeorgia.nl

 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts