Hoe eenvoudig en snel kan het eigenlijk zijn. Hou je niet van geitenkaas dan kun je dit naan-rondje natuurlijk ook beleggen met allerlei andere lekkere dingen. Ik denk bijvoorbeeld aan een beetje eigengemaakte hummus, of een beetje gerookte zalm. Nou ja, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik vond dit in ieder geval een bijzonder geslaagd snackje!

Tekst en foto’s ; Simone van den Berg

Geitenkaas snackje

Naanbrood rondjes met geitenkaas en chilijam
 
Prep time
Cook time
Total time
 
<p>Deze snackjes heb ik gemaakt met lime en chili jam die ik heb gekocht op het Fabulous Food Festival. Het is niet makkelijk te krijgen maar een andere jam is ook lekker. Denk bijvoorbeeld aan vijgenjam of gemberjam (hebben ze bij de appie)</p>
Ingredients
  • 1-2 naanbroden

  • zachte geitenkaas 100 gr
  • bieslook
  • lime & chili jam (of andere jam)
  • bieslook extra voor garnering

Instructions
  1. Bak de naanbroden indien gewenst even af. Ligt eraan of je zelf gemaakt of zelf gekocht gebruikt natuurlijk.

  2. Maak met een uitsteker smalle rondjes uit het naanbrood. Maak ze niet te groot, dit moet een eenhaps snackje worden!
  3. Prak de geitenkaas met een vork een beetje los en roer er fijn gesneden bieslook doorheen. Proef even of je nog iets anders moet toevoegen.
  4. Doe op elk naanrondje een theelepeltje geitenkaas, smeer dit een beetje uit en doe er een klein kloddertje van de jam bovenop.
  5. Bestrooi met wat bieslook om het af te maken


 

 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts