Het zelf maken van mayonaise heeft – volgens mij ten onrechte – de reputatie dat het nog wel eens moeilijk is om te maken. Mensen zijn bang dat de mayonaise in de schift raakt en dat je overblijft met een vieze massa… Om eerlijk te zijn dacht ik dat ook, voordat ik ooit mayo zelf had gemaakt, maar het is supermakkelijk en – ook niet onbelangrijk – ook nog eens superlekker. Naar mijn mening gaat er niks boven eigen gemaakte mayonaise. Proberen! En zeker nu vlak voor de feestdagen is dit een goede basis voor allerlei andere sauzen.

Tekst en foto’s : SImone van den Berg

Lekkere mayonaise

Huisgemaakte mayonaise

[cft format=0]

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts