high tea in Londen

Heerlijkheden klaar om te worden geserveerd

Er zijn een aantal dingen die je te binnen schieten als je het over Engeland hebt, en een daarvan is de wereldberoemde Engelse High Tea. Dus toen Tom en ik in Londen waren afgelopen weekend, leek het ons een goed idee om eens een oerengelse high tea te gaan genieten in Kensington Garden in de Orangerie.

Het was een prachtige dag, en zelfs zo warm dat we ervoor kozen om binnen te zitten in plaats van in de beukende zon. Zodra we aankwamen bij de Orangerie stond er al een rij wachtenden voor een tafel, maar ach, we hadden geen haast en gingen dus netjes in de rij staan. Het viel ook reuze mee moet ik zeggen. We waren redelijk snel binnen en werden naar onze plaatsen gebracht.

Chocola!!

Tja en wat zal ik er eens van zeggen.. Met een prijs van 18 pond voor een kopje thee, een scone, wat sandwiches en wat chocolaatjes is het natuurlijk aan de dure kant, maar wil je eens een middagje ongestoord kunnen genieten van het bekijken van andere mensen dan kan ik het zeker aanraden. Het publiek varieerde van omhoog gevallen Engelse dames en heren (je kent ze wel, die typische!!) tot een groepje meiden a la Sex and the City die in een hoekje de grootste lol hadden. Volgens Tom zat de broer van Anthony Steward Head tegenover ons aan een tafeltje en hebben we kostelijk gelachen om een ouder echtpaar die om de hoek zaten. Uiteraard hebben we ze niet uitgelachen maar op bijzonder beschaafd en Engelse manier in ons vuistje gelachen!

Mensen kijken!

Wel een absolute aanrader is de chocolade thee. Superlekker! En uiteraard waren de scones en de andere lekkernijen ook heerlijk, maar wellicht wat te duur voor de kwaliteit. Je kunt er echter ook alleen koffie of thee drinken (of wat anders) en je kunt ook een gewoon stuk taart nemen.

The Orangery Restaurant
Kensington Palace
Kensington Gardens
W8 4PX
020 3 166 6112
orangery@digbytrout.co.uk

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts