Een overheerlijke romige pannacotta met koffiesmaak en een decadente mokkasaus.

Foto’s en tekst: Jamie Schler

Room op zijn best; koffie pannacotta met mokkasaus
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Vol en romig is deze pannacotta en minder ingewikkeld als je misschien zou denken
Author:
Recipe type: Dessert
Serves: 8
Ingredients
 • 250 ml volle melk
 • 3,5 blaadje gelatine
 • 750 ml slagroom
 • 80 ml honing
 • 15 gr suiker
 • beetje zout
 • 2 eetlepels instant espresso poeder of meer als je dat lekker vindt
VOOR DE SAUS
 • 60 g pure chocolade
 • 200 ml slagroom
 • 2 eetlepels instant espresso poeder
 • 50 g suiker
Instructions
 1. Zet 6 tot 8 vormpjes klaar voor je pannacotta.
 2. Week de blaadjes gelatine in koud water voor. Schenk de melk in een steelpan en zodra de melk heet is laat je de gelatine erin oplossen. Laat de melk heet worden maar hij mag niet koken! Roer af en toe om te voorkomen dat er een vel gaat vormen.
 3. Voeg de room, honing, suiker, zout en espresso poeder toe aan de hete melk en blijf roeren tot de honing, suiker en de espresso goed zijn opgelost.
 4. Proef en voeg meer espresso toe als je dat nodig vindt.
 5. Verwijder de steelpan van het vuur en laat een paar minuten afkoelen. Roer nog een keer goed door voor je het in je gekozen vormpjes giet (zie hieronder)
 6. Dek elke vorm af met een stukje plastic folie en laat in de koelkast minimaal 6 uur koelen of ideaal gezien de hele nacht.
 7. Een half uur voor serveren maak je de mokka saus.
 8. Hak de pure chocola grof en doe het in een kleine steelpan samen met de room, het espressopoeder en 1 eetlepel suiker. Verwarm heel langzaam op medium hoog vuur, constant roerend tot de chocola, de suiker en de espresso allemaal samen zijn gesmolten en opgelost. Proef en voeg meer suiker toe als je dat nodig vindt.
 9. Haal van het vuur, laat een paar minuten afkoelen, roer nogmaals en laat dan in de koelkast afkoelen tot het net koel genoeg is om over je gekoelde pannacotta heen te serveren.
Notes
Voor het storten van de pannacotta kun je de vormpjes het beste even onderdompelen in heel heet water (uiteraard niet zo dat het water over de rand komt!!) Als het goed is komen de puddinkjes dan makkelijk uit hun vorm. Zet een schoteltje omgekeerd op je vorm, draai het om en schud een keer flink.

 

Over Jamie

Jamie Schler is een Amerikaanse die getrouwd is met een Fransman en heeft gewoond in New York, Milaan, Parijs en momenteel in Nantes, Frankrijk. Behalve freelance schrijfster (onder andere voor The Huffington Post, The rambling epicure) maakt Jamie ook prachtige foto's, is ze organisator van het evenement (foodwriting, styling en fotografie) Plate2Page en wordt ze regelmatig gevraagd als spreekster bij evenementen zoals o.a. Foodblogger Connect in Engeland en recent nog in Zuid Afrika. Behalve schrijven, fotograferen en het geven van inspirerende workshops is deze duizendpoot ook nog eens een fantastische kokkin! Geniet van haar recepten!

Mijn website
Bekijk alle posts