Voor deze clafoutis heb ik besloten om te kijken wat er zou gebeuren als ik kwark gebruik en wat minder room… Iets beter voor de slanke lijn en blijkt onverwachts net zo lekker!

Tekst en foto’s : Simone van den Berg


Pruimen clafoutis met kwark
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een iets luchtigere variant van de romige clafoutis. Lekker met verse pruimen.
Author:
Recipe type: Dessert
Serves: 4
Ingredients
 • 3 eieren
 • 100 gr rietsuiker
 • 16 gr maismeel
 • 16 gr bloem
 • 250 ml volle melk
 • 80 ml vanillekwark
 • 8 pruimen (niet al te zoet, het lekkerste is een friszure pruim of eentje die nog niet helemaal rijp is)
 • rasp van 1 limoenschil
Instructions
 1. Verwarm de oven voor op 180C. Meng de eieren met de suiker en klop goed door elkaar. Los de maismeel op in de volle melk en voeg bij het eiermengsel. Voeg hier ook de bloem aan toe en klop goed tot alles gemengd is. Rasp de limoenschil over het mengsel en roer goed door.
 2. Maak de pruimen schoon door de pit te verwijderen en de pruimen in kleine partjes te snijden.
 3. Beboter een aantal kleine ovenvormpjes. Ik heb er vier vol gekregen met de hoeveelheden hierboven.
 4. Doe de pruimpartjes onderin de vormpjes. Wees niet te zuinig dus lekker vullen. Giet hier het eimengsel overheen tot net onder de rand. Zet de schaaltjes in de oven en laat ze voor ongeveer 40-45 minuten bakken.
Notes
Ik begon dit recept met hele andere ingredienten in gedachten. Ik had namelijk bedacht dat ik een banaan-oreo clafoutis wilde maken. Banaan dus met stukjes oreo koekje. Dat klonk lekkerder als het bleek te zijn. De pruimen had ik gemaakt omdat ik nog pruimen overhad en die bleek uiteindelijk het lekkerste te zijn. De banaan versie was niet fris en lag nogal zwaar op de maag. Geen aanrader dus.

 

 

Over Simone

Simone is de hoofdredacteur van de Glazen Vork en in het dagelijks leven werkzaam als (food)fotograaf. Daarnaast heeft ze het succesvolle foodblog Simone's Kitchen en is haar eerste kookboek "Heerlijke Chaos" uitgekomen in september 2016.

Mijn website
Bekijk alle posts